home
over Peronne
oriëntatie in godsdiensten
religious counseling
interreligieuze dialoog
rituelen

ethiek & bedrijf
reflecties
activiteiten
contact

Ethiek en bedrijf?

Het klinkt misschien vreemd, maar het blijkt echt zo te zijn dat spiritualiteit alles te maken met kundige bedrijfsvoering. Denk alleen al het inspirerend 'runnen' van een kerkelijke gemeente of religieuze beweging. Steeds meer bedrijven beginnen in te zien, dat enige bezieling en bewustwording weldegelijk positieve doorwerking heeft op doelstelling, communicatie en uiteindelijke resultaten op kortere en langere termijn van een bedrijf. Vanuit deze visie geef ik o.a. vorm aan onderstaande l activiteiten, of geef ik voordrachten bij bedrijven (klik hier voor een voorbeeld)

 

‘Burn-out of succes?' Counseling en Ronde Tafel sessies.
Er is een gevoel van onvrede ontstaan ten aanzien van je werk en dus: je manier van leven. Je voelt je moe, neerslachtig, je voelt je fysiek uitgeblust of je relatie draait niet soepel. Dit grijpt ook weer op elkaar in, zodat je misschien wel aan het fenomeen ‘burn-out’ blijkt te lijden. Zonder dat je het zelf echt weet. Je vraagt je af hoe je weer uit deze negatieve spiraal kunt klimmen. Je hebt nieuwe energie nodig om iets aan je werksfeer te veranderen. Achterliggende redenen kun je door counseling beter leren analyseren en begrijpen. Zodat je uiteindelijk ook belangrijke beslissingen ten aanzien van je werk kunt nemen. In samenwerking met een management counsellor binnen de ICT-sector; TC-One (www.tc-one.com) geef ik counseling sessies in kleinschalig verband rond deze problematiek, die ook een uitdaging kan worden. Naast counseling worden er in samenwerking met TC-One ook zogenaamde "round-table" sessies georganiseerd waarin in kleiner verband wordt gediscussieerd en gefilosofeerd.
Zie voor zinnige en bijzondere bedrijfsuitjes ook: www.zinnigezaken.nl.

Counseling
De ‘Burnout of Succes?’ counseling is 2 keer per maand en bestaat uit 5 sessies elk van 2 uur van 15.00-17.00 uur. Het maximum aantal deelnemers bedraagt vijf. De sessies worden in mijn gespreksruimte gehouden in een ontspannen sfeer. Uiteraard blijft het besprokene binnen de groep.
De kosten van de vijf sessies bedragen 450 Euro per persoon.
In overleg is ook individuele counseling mogelijk; de kosten voor vijf sessies van elk twee uur bedragen 1250 Euro.

Contactinfo en aanmelding: peronne@wirehub.nl en info@tc-one.com

Ronde tafel sessies
De Ronde Tafel is ontstaan vanuit de behoefte om in kleiner verband te discussiëren en te filosoferen over onderwerpen op het terrein van ethiek en bedrijfsleven die actueel zijn, prikkelen en ons voor dilemma’s stellen. Thema’s zoals ‘wat kun je wel en niet maken bij gratis publiciteit?’; ‘welke waarden draag je uit bij je bedrijfsvoering?’ en ‘waar ligt de grens van ethisch verantwoord onderhandelen?’ komen bijvoorbeeld bij deze sessies aan de orde. Deze Ronde Tafel sessies worden verzorgd door twee Management Consultants, Benno Pieters en Ursula Rozemeijer  (aanmelding via www.tc-one.com) en mijzelf. De sessies zijn om de drie maanden en worden bij mij aan huis gehouden van 16.00 tot 18.30 uur. De kosten bedragen 15 Euro.